Du kan klikke på menuen til venstre, hvis du vil læse en af nedenstående klummer fra Jyllands-Postens fredagsmagasin "Tempo": 

JP Tempo Maj 2013 2 "Ekkoet fra taberland" om begrebet "købehold", der er blevet dinosaurernes og tabernes sutteklud, når nederlag skal spinnes til noget, der er værre for vinderne end for taberne.   

JP Tempo Maj 2013 "Om lidt bliver her stille" om Superligaens aktuelle og kommende udfordringer i en tid, hvor indtægterne er under pres, og hvor der tilsyneladende hersker en lægmandstro i bestyrelseslokalerne på, at man kan spare sig til succes i professionel fodbold. Dansk klubfodbold er med et ekspresfart på vej ud af den europæiske Top 15, og til efteråret bliver farten på nedturen sandsynligvis sat op.

JP Tempo April 2013 "Leppings Lane End" om mødet med en tatovering, der meget direkte bragte mindet om et af de mest tragiske kapitler i fodboldhistorien til live. Og om et uhyggeligt bandespil mellem politi og presse, der i en hel generation både har forpestet tilværelsen for de pårørende til de omkomne ved dødsulykken på Hillsbororough i 1989 og banket The Sun's oplag i Liverpool ned, hvor det hører hjemme. 

JP Tempo Marts 2013 "Cirkus Selvsving" - "Selvfølgelig skal en kendt spillers spirituskørsel diskuteres offentligt, og det er både fair og opbyggende at inddrage moral. Men når kritikken bliver for ensidig og følges op med krav om tillægssanktioner og offentlig anger, er det på tide at demonstrere, at vi i fællesskab er bedre til at finde bremsen end Bendtner."

JP Tempo Februar 2013 "Et nederlags anatomi" - Ulrik Wilbek kan med stor sandsynlighed "google" sig til opskriften på at forvandle sølv til guld, for blandt de tusindvis af spontane og spekulative kommentarer til nederlaget til Spanien i Spanien bor sandheden. Sandsynligvis.

JP Tempo Januar 2013 "Er FCK den blinde passager på BIF's nedtur?" - om nødvendigheden af at blive presset for at yde sit absolut bedste: "I årevis gik jeg på arbejde med et eneste formål: At knuse BIF."

JP Tempo December 2012 "De andres liv" - om fællesmængden mellem mennesker, der holder af sport. "Næst efter individer uden humor og fundamentalister af enhver art (!)svinger jeg dårligst med mennesker, der ikke har knækket koden til sport. Så snart jeg har konstateret, at min sidemand i flyet eller borddame ved middagen interesserer sig for sport, slapper jeg af."

JP Tempo November 2012 "Brøndby skal udfordre FCK": "Det centrale spørgsmål i Brøndby's overlevelseskamp er imidlertid, om de ansvarlige helt ind under huden har forstået, at klubbens eksistensberettigelse er at udfordre F.C. København?"

JP Tempo Oktober 2012 "Myten om den dumme direktør" - en dybere forklaring på, hvorfor professionelle sportsklubber præsenterer det ene blodrøde regnskab efter det andet. Når vinderne ikke tjener på gyngerne, hvad taberne mister på karrusellerne, må der være noget galt med hele tivoliet.

JP Tempo September 2012 "Kasi på månen" Uanset om vi lod os rive med foran tv-skærmen eller fulgte med på afstand for at se, hvornår bukserne revnede, købte vi en aktie i Jesper Nielsens projekt. Og det skyldes først og fremmest, at grundfortællingen om AG København var vedholdende og konsistent. Jesper Nielsen sagde mange ting, og han modsagde af og til sig selv i konkrete sager, men i princippet sagde han altid det samme: ”Bare vent, det bliver meget større.”

JP Tempo August 2012 "Olympiske tømmermænd" om folkets og følelsernes OL i London mærket fra lænestolen: "Indtil for nylig krævede det en indsats at kalde sig sportsidiot. Man måtte sætte sig ind i en sportsgrens regler, tekniske udfordringer og taktiske finesser, og fornøjelsen ved at overvære en dyst var proportional med viljen til at søge ind i disciplinens mysterier. I dag er strømmen vendt, og alle kan være med foran skærmen".

JP Tempo Juli 2012 "Bossen fra Amager" om dengang, jeg spillede på verdens bedste hold, der blev født ved en talefejl, og som lærte mig om rummelighed og savn: Sammenholdet.  

JP Tempo Juni 2012 ”Doktorens sidste stik?” om Brøndby IF, der i dag de facto er en klub, hvor magten ikke er til salg for dirham, rubler eller kroner.Spørgsmålet er, om de ældre herrer igen kan mønstre den fightervilje, der for 25 år siden fik dem til at insistere på, at magten i en fodboldklub ligger bedst hos folk med bankende klubhjerter? Jeg tror, at Per Bjerregaard & Co. har en plan.

JP TEMPO MAJ12 "Show Me the Money" om et F.C. København, der hentede næsten et helt point færre pr. spillerunde i de sidste 2/3 af Superligaen end i den første 1/3. Der skal investeres i kvalitet på banen nu, hvis forretningsmodellen og positionen som Nordens bedste klub skal forsvares. Heldigvis udtalte direktøren i april 2011: "Vi er ikke ved at gøre FCK til discount. Tværtimod. Vi er villige til at bruge alle nødvendige midler for at nå vores tårnhøje ambitioner". Så nu er det bare for FCK-fans at vente på transfervinduet og citere football-spilleren fra filmen "Jerry McGuire": "Show Me the Money".

JP TEMPO APR12 2 "Intet på hjerte eller bare omløb i hovedet?" om sportstjerners ufarlige optræden i medierne ("I de idrætsgrene, hvor bevågenheden er størst, tjener de bedste aktører i dag lønninger, der efterlader administrerende direktører grønne af misundelse. Og selv om Caroline Wozniacki, Nicklas Bendtner og Mikkel Hansen ikke skilter med deres begavelse i den offentlige debat, er der ingen grund til at tro, at de er så dumme, at de bider den hånd, der fodrer dem").

JP TEMPO APR12 1 "Fagre Farum Park" om klubkærlighed, der aldrig ruster ("Jeg blev kun i Fremad Amager i fire-fem sæsoner, men Fremad Amager bliver i mig til det store sæsonkort udløber") og hvad, der vil mangle på Farum Park i fremtiden: Duften af nyslået græs. 

JP Tempo MAR12 - "Fodboldens fortrængte forudsigelighed" om pengenes indiskutable betydning for det smukke spil, og med en forbrugeroplysning, der ikke lover godt for københavnske fodboldfans.

JP Tempo FEB12 - "En kold tyrker" om den digitale sportsjournalistiks kurs mod en afgrund, hvor alle medier citerer hinanden, og ingen journalister er ude i marken.

JP Tempo JAN12 - "Det gode ved Bendtners dårlige opførsel" om tidens politiske korrekthed, der skygger for bevidstheden om, at det gode og det onde er naboer i vores sind.

JP Tempo DEC11 - "Mens vi venter på GF" om et københavnsk behov for at få Gymnastikforeningen fra "smilets by" i gear.

JP Tempo NOV11 - "Hold kæft og vind!" om sympatiske, men sjældent vindende Troels Bechs besynderlige ex-kandidatur til posten som træner for det danske landshold.

JP Tempo OKT11 - "What's in it for me?" om det igangværende paradigmeskifte i dansk fankultur: Fra "altid og uanset" til "What's in it for me".

JP Tempo SEP11 - "Ingen over træneren" om den eneste egenskab, en cheftræner ikke må mangle: Evnen til ikke at lade sig dominere. Og om Bill Shankly, Roland Nilsson og Benny Winther.

God læsning. Smid mig gerne en mail-kommentar på nedenstående adresse.

P.S. Min bog om Ståle Solbakken udkommer tirsdag den 23. oktober på forlaget Peoples Press.

De bedste hilsner

Dan Hammer

Mail: d.hammer@live.dk

Telefon: +45 5357 8045